Pogoda w Kuźnicy

Wielkanoc

Menu wielkanocne

Barszcz biały z domową kiełbasą

Barszcz biały na swojskim, pszennym zakwasie z domową, białą kiełbasą i ziemniakami
16 zł

Żurek wegetariański

Żurek wegetariański z pieczonymi ziemniakami, jajkiem w koszulce i wędzonym twarogiem
14 zł

Nadziewana pieczeń cielęca z plackiem z ricotty

Pieczeń cielęca w dojrzewającym boczku nadziewana śliwkami i orzechami laskowymi | placek Torta pasqualina  z ricottą, szpinakiem, jajkiem przepiórczym | puree z marchewki i cebuli | sos chrzanowy  z tymiankiem i kaparami
49 zł

Filet z miętusa w sosie żurkowym z klopsikiem chlebowym

Filet z miętusa w sosie żurkowym, zapiekany w kruszonce z opiekanej papryki | klopsik chlebowy z cukinii, szałwii i sera talegio | brokuły z migdałami i kolendrą
46 zł

Agnolotti del Plin

Pierożki nadziewane mięsem z cielęciny, wieprzowiny, królika oraz endywi | sos z masła,  szałwii i parmezanu
32 zł

Mazurek kajmakowy z kremem budyniowym

Kajmak na kruchym cieście z orzechami | krem budyniowy w czekoladzie | sos z konfitury wiśniowej i amaretto
21 zł

*menu wielkanocne serwowane od 12 do 19 kwietnia

Śniadanie wielkanocne

  • Barszcz biały na domowym zakwasie i białej kiełbasie
  • Jajka faszerowane:
    • wędzonym śledziem i ikrą ze śledzia
    • mascarpone, pieczoną papryką i anchois
    • szynką prosciutto cotto; smażone w serowej skorupce
  • Domowa biała kiełbasa opiekana z cebulą i warzywami
  • Wędzonki z własnej wędzarni
  • Pasztet z dziczyzny pieczony w panczecie
  • Pasztet wegański z kaszy jaglanej, warzyw, orzechów i moreli
  • Terrina z łososia i dorsza nadziewana  karczochami i oliwkami
  • Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i porem
  • Warzywa grillowane i marynowane w oliwie z ziołami
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem
  • Pomidory z mozzarellą Buffalo i pesto z pinioli, czerstwego chleba, anchois i żółtka
  • Pieczywo własnego wypieku na zakwasie i pradawnej odmianie BIO pszenicy samopsza
  • Słodkości: sernik, babka piaskowa
  • Napoje gorące: kawa/herbata
  • Napoje zimne: woda mineralna niegazowana/gazowana

Cena: 68 zł/osoba; 32 zł/dzieci w wieku 4-12 lat

*śniadanie serwowane w formie bufetu 12 i 13 kwietnia

Rezerwacja:

tel. 791 066 000
restauracja@morskizajac.pl