Pogoda w Kuźnicy

Ekologia

Przyrządzamy ryby morskie z certyfikatami MSC, Global Gap, Frend of the Sea w trosce o środowisko, rybaków i całe rybołówstwo. W trosce o środowisko nie wprowadzamy ryb z Bałtyku zagrożonych wyginięciem. Nie serwujemy także zagrożonych ryb ze świata znajdujących się na czarnych listach.

Restauracji przyświeca zasada less waste. Co to oznacza w praktyce? Dbamy o to, aby każdy produkt wykorzystywać do maksimum co w naturalny sposób generuje minimalną ilość odpadów. Dbamy o zużycie wody m.in. poprzez odpowiedzialny proces produkcji dań. Dodatkowo – nie sprzedajemy wody w butelkach plastikowych ale w wielorazowych, szklanych. Produkty takiej jak talerze, sztućce do dań take away zakupujemy bio degradowalne. Na barze stosujemy hasło ZERO PLASTIKU.

Smak

W Morskim Zającu przenikają się trzy kultury: śródziemnomorska, kaszubska oraz polska. Dla miłośników owoców morza mamy homary. Dla szukających ‘sztuki mięsa’ – steki. Nie zapomnieliśmy o wegetarianach. W karcie jest wiele dań bez mięsa oraz dań rybnych. Również dzieci znajdą menu dedykowane tylko dla nich. Rodzice będą zazdrościć.

Całość utrzymaliśmy w myśl koncepcji comfort food – jedzenie ma sprawiać radość.

W Morskim Zającu każdy dzień rozpoczynamy wybornym śniadaniem, południe lekkim lunchem, a wieczorne spotkania wśród bliskich i przyjaciół zwieńczamy wyborną kolacją… może być na plaży.