SMAK

W Morskim Zającu przenikają się trzy kultury: śródziemnomorska, kaszubska oraz polska. Dla miłośników owoców morza mamy homary. Dla szukających ‘sztuki mięsa’ – rozmaitości – burgery, schab bądź żeberka, co sezon pojawiają się nowości. Nie zapomnieliśmy o wegetarianach. W karcie jest wiele dań rybnych oraz znajdziecie też te zupełnie wege. Również dzieci mają swoje menu dedykowane tylko dla nich. Rodzice będą zazdrościć. Całość utrzymaliśmy w myśl koncepcji comfort food – jedzenie ma sprawiać radość. W Morskim Zającu wakacyjny dzień rozpoczynamy wybornym śniadaniem, południe lekkim lunchem, a wieczorne spotkania wśród bliskich i przyjaciół zwieńczamy wyborną kolacją… może być na plaży.

Szef kuchni

Oskar Rybczyński

Wszyscy dobrze wiedzą, że za sterami każdego statku musi zasiadać zdolny żeglarz, a załoga potrzebuje odpowiedzialnego, roztropnego i wymagającego przewodnika. Taki jest właśnie Oskar – szef kuchni Morskiego Zająca. To w jego głowie rodzą się te wszystkie kulinarne pomysły, które później można podziwiać na talerzu. Pasja, empatia, doskonałe wyczucie smaku i estetyki w połączeniu z wielką dbałością o produkt to wizytówka naszego oddanego kapitana.

Poznaj nas

Załoga

Atmosferę dobrej kuchni tworzą ludzie. Profesjonalny, zgrany zespół to dla nas ważny aspekt. Kucharze, kelnerzy, obsługa sali – to dzięki nim Morski Zając może wypływać na głębokie wody oferując najlepszą jakość.

A oto Klaudia Świerczyńska. Najjaśniejsza gwiazda Morskiego Zająca. Najlepsza menadżerka, która od początku dba o wszystko co dzieje się w naszej restauracji. Chyba jest wróżką, bo pomaga spełniać zającowe marzenia.

Znakomita kuchnia i przyjacielska atmosfera to te atuty, które nas wyróżniają.

Less waste

Ekologia

Przyrządzamy ryby morskie z certyfikatami MSC, Global Gap, Frend of the Sea w trosce o środowisko, rybaków i całe rybołówstwo. W trosce o środowisko nie wprowadzamy ryb z Bałtyku zagrożonych wyginięciem. Nie serwujemy także zagrożonych ryb ze świata znajdujących się na czarnych listach.

Restauracji przyświeca zasada less waste. Co to oznacza w praktyce? Dbamy o to, aby każdy produkt wykorzystywać do maksimum co w naturalny sposób generuje minimalną ilość odpadów. Dbamy o zużycie wody m.in. poprzez odpowiedzialny proces produkcji dań. Dodatkowo – nie sprzedajemy wody w butelkach plastikowych ale w wielorazowych, szklanych. Produkty takiej jak talerze, sztućce do dań take away zakupujemy bio degradowalne. Na barze stosujemy hasło ZERO PLASTIKU.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this

Planujesz spotkanie lub wydarzenie w innym dniu i godzinach niż pracujemy? Skontaktuj się z nami, a na pewno ustalimy coś specjalnego!

X