SMAK

W Morskim Zającu przenikają się trzy kultury: śródziemnomorska, kaszubska oraz polska. Dla miłośników owoców morza mamy homary. Dla szukających ‘sztuki mięsa’ – steki. Nie zapomnieliśmy o wegetarianach. W karcie jest wiele dań bez mięsa oraz dań rybnych. Również dzieci znajdą menu dedykowane tylko dla nich. Rodzice będą zazdrościć. Całość utrzymaliśmy w myśl koncepcji comfort food – jedzenie ma sprawiać radość. W Morskim Zającu każdy dzień rozpoczynamy wybornym śniadaniem, południe lekkim lunchem, a wieczorne spotkania wśród bliskich i przyjaciół zwieńczamy wyborną kolacją… może być na plaży.

Szef kuchni

Andrzej Majkowski

Doświadczony kucharz, człowiek pełen energii, przyjaciel. Tak w skrócie można opisać szefa kuchni Morskiego Zająca. To w jego głowie rodzą się te wszystkie kulinarne pomysły, które później można podziwiać na talerzu. Pasja, empatia, doskonałe wyczucie smaku i estetyki w połączeniu z wielką dbałością o produkt czynią z Andrzeja prawdziwie oddanego kapitana.

Poznaj nas

Załoga

Atmosferę dobrej kuchni tworzą ludzie. Profesjonalny, zgrany zespół to dla nas ważny aspekt. Kucharze, kelnerzy, obsługa sali – to dzięki nim „Morski Zając” może wypływać na głębokie wody oferując najlepszą jakość.

 

Znakomita kuchnia i przyjacielska atmosfera to te atuty, które nas wyróżniają.

Less waste

Ekologia

Przyrządzamy ryby morskie z certyfikatami MSC, Global Gap, Frend of the Sea w trosce o środowisko, rybaków i całe rybołówstwo. W trosce o środowisko nie wprowadzamy ryb z Bałtyku zagrożonych wyginięciem. Nie serwujemy także zagrożonych ryb ze świata znajdujących się na czarnych listach.

Restauracji przyświeca zasada less waste. Co to oznacza w praktyce? Dbamy o to, aby każdy produkt wykorzystywać do maksimum co w naturalny sposób generuje minimalną ilość odpadów. Dbamy o zużycie wody m.in. poprzez odpowiedzialny proces produkcji dań. Dodatkowo – nie sprzedajemy wody w butelkach plastikowych ale w wielorazowych, szklanych. Produkty takiej jak talerze, sztućce do dań take away zakupujemy bio degradowalne. Na barze stosujemy hasło ZERO PLASTIKU.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this