W Morskim Zającu przenikają się trzy kultury: śródziemnomorska, kaszubska oraz polska. Nasza oferta została stworzona z myślą o różnorodnych gustach – od miłośników owoców morza, przez entuzjastów mięsnych specjałów, po osoby preferujące roślinne akcenty w kuchni, co sezon pojawiają się nowości. Całość utrzymaliśmy w myśl koncepcji comfort food – jedzenie ma sprawiać radość. W Morskim Zającu wakacyjny dzień rozpoczynamy lekkim lunchem, a wieczorne spotkania wśród bliskich i przyjaciół zwieńczamy wyborną kolacją z najpiękniejszym zachodem słońca.
Wszyscy dobrze wiedzą, że za sterami każdego statku musi zasiadać zdolny żeglarz, a załoga potrzebuje odpowiedzialnego, roztropnego i wymagającego przewodnika. Taki jest właśnie Oskar – szef kuchni Morskiego Zająca. To w jego głowie rodzą się te wszystkie kulinarne pomysły, które później można podziwiać na talerzu. Pasja, empatia, doskonałe wyczucie smaku i estetyki w połączeniu z wielką dbałością o produkt to wizytówka naszego oddanego kapitana.
Atmosferę dobrej kuchni tworzą ludzie. Profesjonalny, zgrany zespół to dla nas ważny aspekt. Kucharze, kelnerzy, obsługa sali – to dzięki nim Morski Zając może wypływać na głębokie wody oferując najlepszą jakość.
A oto Klaudia Świerczyńska. Najjaśniejsza gwiazda Morskiego Zająca. Najlepsza menadżerka, która od początku dba o wszystko co dzieje się w naszej restauracji. Chyba jest wróżką, bo pomaga spełniać zającowe marzenia.
Znakomita kuchnia i przyjacielska atmosfera to te atuty, które nas wyróżniają.
Przyrządzamy ryby morskie z certyfikatami MSC, Global Gap, Frend of the Sea w trosce o środowisko, rybaków i całe rybołówstwo. W trosce o środowisko nie wprowadzamy ryb z Bałtyku zagrożonych wyginięciem. Nie serwujemy także zagrożonych ryb ze świata znajdujących się na czarnych listach.
Restauracji przyświeca zasada less waste. Co to oznacza w praktyce? Dbamy o to, aby każdy produkt wykorzystywać do maksimum co w naturalny sposób generuje minimalną ilość odpadów. Dbamy o zużycie wody m.in. poprzez odpowiedzialny proces produkcji dań. Dodatkowo – nie sprzedajemy wody w butelkach plastikowych ale w wielorazowych, szklanych. Produkty takiej jak talerze, sztućce do dań take away zakupujemy bio degradowalne. Na barze stosujemy hasło ZERO PLASTIKU.
Planujesz spotkanie lub wydarzenie w innym dniu i godzinach niż pracujemy? Skontaktuj się z nami, a na pewno ustalimy coś specjalnego!